Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2013 18:49 - Мъжки стратегии
Автор: kassandra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6258 Коментари: 9 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

“Цял живот те търся”

Удивително е, как всяка средностатистическа жена си мечтае да разбере, че е абсолютно и категорично несредностатистическа. “Ти си различна”, “Не познавам жена като тебе” и, разбира се, черешката на тортата “Цял живот те търся”, са само част от репликите, водещи почти на 100% до промяна местонахождението на известно количество семенна течност. За дебелокожите мъже, използващи този метод, е нужно само и единствено да уверят жената-обект, че това, което винаги е знаела дълбоко в себе си, е вярно -няма друга като нея. Мъжът моментално бива оценен като особено прозорлив и чувствителен, гардът е свален.

Тази стратегия обикновено се използва от серийно моногамни мъже, някои от които дори вярват в бръщолевенията си.Друга вариация по темата са всеизвестни женкари, ударили на камък при жена, която иначе не би се къпала някъде,където се пляцика цяла сюрия.Единствено трябва да бъде уверена, че, бидейки абсолютно различна, е това, което той е чакал и заради което би се променил. А, както знаем, няма по-лесно от това, да убедиш някого в нещо, в което той искрено вярва.

“Май те обичам”

Уникална стратегия, базираща се на изконната истина, че жените са сложни същества, четящи между редовете, т.е. самовнушаващи си, че им е казано онова, което са искали да чуят. Хвърля се стръвта, крие се кукичката и рибата сама се юрва да я търси. Когато най-сетне я налапа, е убедена, че сама го е решила.

Дори, когато му види гърба, няма обвинения, а само самообвинения.

Състои се от няколко фази -привличане на вниманието, обявяване на интерес и подаване на противоречиви сигнали. Жената ту вижда, че е харесвана, ту се чуди, дали не си го е измислила. Започва да го следи по-внимателно, да анализира думи и жестове, да търси скрити сигнали. Хитрото е, че тя прекарва много повече време в мисли за него (в началото често само от любопитство), отколкото при явен интерес от негова страна. Прекрасен метод за мързеливци -освен в първата фаза, от тях се иска само правене на двусмислени паузи, останалото тя ще си го доизмисли. Добър е също и за обвързани мъже, които имат и бонуса да изглеждат разкъсвани от вътрешни терзания.

“Не съм такъв човек”

“Не се влюбвам, не се привързвам, не мога да обичам”…Няколко реплики от сорта в непринуден разговор, действат на жените като развят плащ на корида.За една жена да промениш света за някого е почти толкова добро, колкото най-добрата й приятелка да качи 10 килограма. И това, без да споменаваме за предизвикателството, което прозира тук. И така, тя впряга всичките си женски хитрини, препрочита стари броеве на “Космо”, старае се да е винаги различна, ненатрапчива, непредсказуема, с едничка цел -да стане незаменима. Мъжете, достатъчно хитри, да ползват този метод, получават най-добрия секс -ооо, тя така иска да му угоди и да изпъкне…И все пак -изисква се особен вид бекграунд, за да го приложиш. Изкачането на бивше гадже, което ти вика “Слънчо” или снимки във Фейсбук под надслов “С моята любима на морето, 2007″ са крайно противопоказни.

“Не те заслужавам”

Специално за добри момичета с ниско самочувствие, които по презумпция си падат по лоши момчета. И дори, ако най-лошото, което един мъж е направил е, да забрави да си пусне водата в тоалетната, ако подходи с “Не те заслужавам”, полека-лека ще си изгради ореол на лошо момче, достатъчно чувствително обаче, да се опитва да я предпази от себе си. Използва се основно от мъже със зачатъци на съвест – няма лъжа, няма измама – не те подвеждам, всичко си казвам.Това всъщност е добър подход – ако мъжът си изиграе картите както трябва, с достатъчно мелодрама в частта “Ти заслужаваш някой много по-добър от мен”, ще си подсигури и доста сериозен аванс от бъдещи прегрешения, които ще му бъдат простени. Един вид – предупредих те, сега всяка простотия ми е позволена.

“Хвани ме, ако можеш”

Чат-пат се явяват жени, на които вече не им е интересно и за които играта на котка и мишка е позагубила блясъка си.Номерата не минават, защото са ги виждали, комплиментите са изтъркани, стратегиите са ясни. Време е за недосегаемият. Мъж, който й казва, че единствената разлика между тях двамата се намира между краката, който й споделя увлечението си по друга жена, който я третира като приятел. В началото и на нея й е забавно, чувства се поласкана, че я приемат за равна в мъжкия свят на свалките, дори се забавлява, коментирайки с него достойнствата на съперничките. Съвсем скоро тя ще поиска да провери дали наистина са толкова еднакви и как точно си пасват разликите им.

Забележка: Мъжете, способни да изиграят недосегаемият, не бива да се бъркат с недосетливите пишлемета, които си плещят пред всеки и хич и не забелязват, че публиката им не е много словоохотлива. Ако в първия случай говорим за добре обмислена стратегия, достойна за “Принцът”, то за вторите Макиавели е нещо вкусно от тесто.

“Утеши ме”

“Жените са лоши и нараняват, не заслужават доверие”… Странно е, колко много жени в такава ситуация решават да защитят честта на пола си, като докажат, че сме тихи,скромни и набожни създания и единственото изключение е бившата приятелка. Мисълта, че мъжът е уязвим и има нужда от нежност, очевидно действа като афродизиак. На това и разчитат, прилагащите този подход.

Истината е, че тази стратегия съм я наблюдавала лично, и вече изпитвам ужас от ревльовци и бягам още щом видя басетския поглед. Факт е обаче, че действа и се прилага често,уви....




Тагове:   мъж,   метод,   стратегия,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. coacoa11 - Интересен психологически анализ правиш.
02.01.2013 22:37
Стратегии - за какво? Да те измамят? Да те вкарат в леглото и после да те зарежат?
Струва ми се, че мъжете са по-директни. Не стрят стратегии, не обмислят, а действат. Жените са по-хитри и следователно по-добри стратези :)
"Цял живот те търся" - колко си уникална /ен и различна /ен и специална /ен. Върви при жени или мъже с ниско самочувствие. Имат нужда постоянно някой да им се възхищава. Голяма досада.
"Май те обичам" - ами не съм сигурна, спечели ме, сваляй ми звезди. Ами чисто женска стратегия си е. Жени, които се нуждаят патологично от внимание. Ужас.
"Не съм такъв човек" или направо "Не съм човек", "Не мога да обичам".Тук бих отнесла и "Утеши ме" - жени / мъже, които имат патологична нужда някой да ги съжалява или по-скоро да ги съживява.
"Не те заслужавам" - това вече е арогантна стратегия да разкараш някого. Направо я обожавам.
"Хвани ме, ако можеш" - женска стратегия - хората вицове са написали даже. Аз съм велика, аз съм богиня. За да си с мен трябва да имаш 2 мерцедеса, вила на 2 етажа и оная работа да ти е 20 см. Ами ще продам Бентлито и Ламборджинито, ще купя два мерцедеса и ще бутна 2 етажа от вилата, ама да си отрежа 2 см от оная работа...
Ти като търсеща отговорите, имаш ли интерес към психологията?
Постът ти ме провокира и като имам време ще се поровя в Psychology today за статии по темата.
цитирай
2. coacoa11 - Криза на мъжествеността
03.01.2013 07:56
http://www.webcafe.bg/id_161614332_Kriza_na_majestvenostta
цитирай
3. kassandra - :-) Здравей Жабче, проблема е, че аз ...
03.01.2013 17:44
:-) Здравей Жабче,проблема е,че аз съм тази,която предпочита леглото ;-)
Проблемът ми е,че последния мъж с когото флиртувам с идеята да стигнем до въпросното място,внезапно реши да говори за тежкото минало-травмираща раздяла,и любовта към мен която му дава криле и за това как мислел,че вече не може да обича,но много иска любов да му дам...Та така.В последно време женските номера са в арсенала на мъжете основно и много се забавлявам ;-)
А след като си имах работа с един ревящ,който постигаше със сълзи на очи съчувствие и целите си....
Къде са истинските мъже? О не,станали са жени...
цитирай
4. coacoa11 - Здрасти, Кас,
03.01.2013 20:43
Съгласна съм, че си разменяме напоследък ролите с мъжете... :) Явно трябва да свикваме с новото положение.
Всъщност имам наблюдения върху точно обратния вариант на твоя случай. Моя позната си е серийно моногамна, като няма никакъв проблем да прави секс с който и да е от мъжете. След 2-3 месеца секс й се иска да чуе за любов, обвързване, брак, семейство, но тогава те се отдръпват и тя пак остава сама, за да се хвърли в ръцете на следващия. Не знам до кога. Съзнателно като че ли избягва мъжете, с които има шансове за семейство - не й харестват като външност или като характер или нещо друго измисля.
За новия ти партньор - може пък да е решил, че без любовно обяснение няма да стигнете до леглото. И ако се изкушиш да отправиш директна покана за секс, вероятно ще се отдръпне. Страхуват се дори и от директна покана само за среща... :)
Може да смята, че си подходяща за сериозна връзка, да го разбираш и да му съчувстваш в началото, а после да го подслониш под крилото си. Не е алфа - мъж. Избирай - да си алфа-жена и да го дундуркаш, може да ти е такава съдбата :) Или да избягаш далеч, за да не си сложиш воденичен камък на шията за цял живот заради единия гол секс...
Лошото е, че шансовете да се появи алфа мъж намаляват...
цитирай
5. coacoa11 - Поздрав :))
14.01.2013 23:09
http://www.youtube.com/watch?v=ueUPRermT3o
цитирай
6. radosslav - "Я направо да ходим у вас"
24.01.2013 08:56
да ти посвиря на китара, няколко класически романса?

Закво да се лъжем :))))
цитирай
7. kassandra - Ходя на уроци по аржентинско танго и ...
06.02.2013 20:50
Ходя на уроци по аржентинско танго и това от което имам нужда е партньор,не китарист...ползваме плеър.
цитирай
8. radosslav - Кассандра
12.02.2013 19:18
Да не познаваш един мой приятел Косьо, той така ходи на танци и досега има три деца от три брака от три различни танцьорки. Внимавай да не дойде да те покани и теб на танц? Верно е, че мъжете са кът на тия танци, обаче заслужава ли си?
цитирай
9. kassandra - Радослав, не го познавам този Ко...
17.02.2013 19:41
Радослав,не го познавам този Косьо.Танците за мен не са ловен ареал.Наистина искам да се науча да танцувам и то точно аржентинско танго.Дължа го на един страхотен мъж,който беше истински.Интересното е,че мъжете не са кът ;-)Но определено не си заслужава.Пък и въпреки недостатъците ми,си имам и принципи.Жена за един мъж съм,и за разлика от маймуните първо пускам клона,после се ловя на новия.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kassandra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 465443
Постинги: 114
Коментари: 503
Гласове: 10525
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930